AnjaKuoppa

Kaikki blogit puheenaiheesta Konsertti

Musiikillinen ilotulitus juhlan kunniaksi Hyvinkään kirkko 28.5.2017 M. Gräsbeck

Hyvinkään kirkossa esitettiin 28.5.2017 Manfred Gräsbeckin säveltämä ja johtama Juhlakantaatti op.106 "Missa celebrandum:EXAUDI!" 8 solistille, 2 kuorolle, orkesterille ja uruille. Konsertin johti säveltäjä Manfred Gräsbeck.

21 vuotta tapahtumaturvallisuutta/festarielämää

Se alkaa taas kesä lähenemään ja työtarjouksia pukkaa mukavasti eri suunnilta. Mietin tuota kirjoituksen aihetta, jälleen kerran. Kulttuurin laitoin aiheeksi koska ajattelin pureutua tapahtumaturvallisuuden kulttuuriin tässä kirjoituksessani.

Säveltäjien teosesitteet

Mistä mahtaa johtua, että säveltäjien kirjoittamat konserttiesitteet ovat kuulijoiden kannalta pääasiassa höpöä,  esimerkkeinä kuvat 1 ja 2. 

Niinkuin puheetkin: 

"Musiikki on olemassa ajassa. Yhdellä tapaa ajateltuna kontrolloin siis aikaa, kertoo Sir Harrison Birtwistle "

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/07/07/saveltaja-sir-harrison-birtwistl...

Musiikki on kielen muoto, joka kehittyy ajassa, kuten kielet kehittyvät”, 

Sesonkikäyttö tuo musiikille raikkautta

Suur-Helsinki on jo jonkinlainen metropoli. Sen näkee jo siitä, että meillä on pitkänäperjantaina tarjolla J. S. Bachin suurteos Matteus-passio kahtena esityksenä, klo 15 ilmaiseksi Paavalin kirkossa ja klo 18 maksua vastaan Tuomiokirkossa.

Saman Bachin Johannes-passio on nautittavissa elävänä esityksenä Olarin kirkossa. Suur-Helsingissä on pitkänäperjantaina lisäksi tarjolla Pergolesin Stabat mater ainakin peräti viidessä eri kirkossa. Lisäksi on ainakin kymmenkunta muuta kirkkomusiikkitapahtumaa.

Julkaise syötteitä